Croutons

Croutons su na kockice rezani komadići starog hljeba, prepečeni i začinjeni. Daju novu dimenziju salatama ili supama, a mogu poslužiti i kao snack. Evo kako se prave:

Stari hljeb narezati na kriške (ja obično narežem oko 6 kriški, pa odmah sve iskoristim, ali može se napraviti i veća količina, jer prepečeni hljeb može stajati i do mjesec dana u platnenoj vrećici). Kriške hljeba narezati na kockice, te zagrijati rernu na 180 stepeni. U dublju posudu izmješati šoljicu (ca. 3 supene kašike) maslinovog ulja, suhi ili svježi bosiljak, oko 3/4 šolje, ko voli može dodati i gnječeni ili sitno sjeckani bijeli luk. Izmješati kockice hljeba sa smjesom te istresti u pleh. Peći u rerni oko 15 minuta. Kada se ohlade odlični su da se ubace u salatu ili krem supu.

 

Twitter prikaz:

Croutons

 

 

 

Prijatno!

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Jedi Tweet Recepti i označen , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s