Čevap Torta

Čevapi su oduvijek bili dio bosanskohercegovačke tradicije. Od njih su nastajala razna jela i kombinacije, a po prvi put se pojavljuje i torta od čevapa. Evo i recepta: 

U okrugli kalup za tortu poredajte čevape uspravno (u moju veličinu kalupa stane oko 30 čevapa, količina zavisi od veličine kalupa). U sredinu poredajte povrće po želji (ja stavim svježu papriku u sve tri boje, malo paradiza narezanog na četvero). Kada poredate sve prelijte sa vrhnjem za kuhanje (meni bude dovoljno 2 mala pakovanja Brzo&Fino vrhnja za kuhanje). Potom pospite na krupno narendani žuti sir. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 30 minuta na 200 stepeni Celzijusa. Nakon što se ispeče, izvadite tortu iz kalupa i servirajte ju dok je još topla.

 

Twitter prikaz:

CevapTorta

 

 

Prijatno!

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Jedi Tweet Recepti i označen , , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s