Hrana na Svjetskom Prvenstvu: Brazilski okusi koje morate probati

Brazilska hrana čini veliki dio tamošnje kulture – izmješani su ukusi iz Južne Amerike, Portugala, Španije i Afrike. Domaća jela, pod uticajem imigrantskih i kontinentalnih okusa, čine brazilsku kuhinju jedinstvenom, kompleksnom i ukusima bogatom.

Voće i povrće igraju veliku ulogu u skoro svim brazilskim jelima. Tu su još cassava, guarana, acai, cumaru and tacaca, začini koji su neophodni u brazilskoj kuhinji.

 

guarana-acai

Brazilska kuhinja je generalno bogata i začinjena. Većina jela je ili duboku pržena ili lagano kuhana, kako bi se ispustili okusi. Često se koristi palmino ulje za prženje a kokosovo ulje se dodaje kako bi spojilo ukuse. Vatapa, na primjer, je kremasto jelo od škampi, hljeba i kokosovog mlijeka.

Bez obzira kako se Bosna i Hercegovina plasirala u Brazilu i nastavila svoj put na Svjetskom prvenstvu, sigurno je da naše Zmajeve ali i navijače tamošnja hrana neće iznevjeriti.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Živim/Radim/Putujem i označen , , , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s