Petak 13. i sve nešto lijepo

Prije šest godina na Petak 13. moj dragi i ja smo ozvaničili naše druženje. Mnogi Petak 13. smatraju peh danom i danom loše sreće, međutim nama je taj Petak 13. donio divan početak preostalog dijela života.

Dugo smo razmišljali gdje da odemo, da obilježimo ovaj značajan datum, pa je na kraju odluka pala na restoran Druga Kuća. Naručili smo omiljenu nam hranu i kiselu vodu te započeli razgovor o političkom stanju u zemlji. Iako nam tema razgovora nije baš bila prikladna za datum koji slavimo, ipak smo proveli veče u miru i blagostanju.

WP_20140613_007

 

On je naručio Penne u paradaiz sosu sa teletinom i mozzarelom, a ja piletinu u gorgonzola sosu sa pekarskim krompirom. Uvijek sam željela da dok nešto jedem pokušam da osjetim kojim začinima je jelo začinjeno. Iako sam probala i Penne i naravno pojela svu piletinu sa gorgonzolom, silno se trudeći da dokučim tajnu dobre hrane, nisam uspjela.

WP_20140613_008

 

Moram pohvaliti kuhare Druge Kuće, hrana im je preukusna. Nas dvoje punog stomaka, sretni i zadovoljni otišli kući na spavanje, jer ipak život ide dalje, a lijepih trenutaka u njemu je malo, pa je potrebno vratiti se u realnost.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s