Bruschetta

Bruschetta su savršena ukoliko želite laganu večeru ili vam gosti dolaze, pa da nešto pripremite. Lagani su i zdravi, a koriste se u raznim varijacima. Ja ih pravim sa paradaizom i ostalim sastojcima, naravno. Evo recepta: 

Izrežite baget na tanke kriške i polijte ih maslinovim uljem, malo. Zapecite u prethodno ugrijanoj rerni, malo, čisto dok ne porumeni i ne postane hrskav. U među vremenu sitno narežite paradaiz, na kockice, te dodajte bosiljak, origano, maslinovo ulje, so, biber. Kad je baget pečen, poredajte na njega smjesu paradaiza i uživajte u zalgojima.

Druga varijanta koju pravim je da umjesto paradaiz smjese stavim na svaku krišku bageta mozzarellu i malo suhog mesa, po izboru, te pospem sitno sjeckanim svježim bosiljkom.

 

Twitter prikaz:

 

Bruschette

 

Prijatno!

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Jedi Tweet Recepti i označen , , , , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s