Gulaš

Ručak je vrijeme kada se cijela porodica okuplja za stolom i razmjenjuje informacije i događaje tog dana. Ručak je stoga vrlo važan, ali je bitno da je i ukusan. Evo jedne ideje: 

500 grama telećeg mesa bez masnoće narežite na kockice i dobro ispržite. Začinite sa vegetom, soli i biberom. Kad je meso isprženo dodajte oko 3 čaše vode, 3 na srednje narezana krompira i 100 grama paradaiz pelata. Kuhajte na laganoj vatri, dok krompir ne omekša (oko 30 min). Servirajte dok je još toplo i dekorišite sa svježim bosiljkom.

 

Twitter prikaz:

gulas

 

Prijatno!

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Jedi Tweet Recepti i označen , , , , , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s