Lagani ručak: piletina sa rižom

Ponekad smo prehlađeni, izmoreni, ili jednostavno nemamo snage da jedemo tešku hranu, a ipak trebamo nešto pojesti. Napravite lešo piletinu sa rižom i sigurno se nećete pokajati. Evo recepta: 

Skuhajte pileće filete u komadu sa vodom, malo soli i ulja. Kada su gotovi izvadite ih da se ohlade. Rižu stavite u šerpicu na malo masnoće, te dodajte malo kurkume (svježa kurkuma je aromatična ljuto-žarećeg, blagog gorkog i smolastog okusa. Sušena kurkuma razvija aromu narandže i đumbira, te je ljutog, gorkog i mošusnog okusa. Uz ugodnu aromu, jelima daje lijepu zlatnožutu boju) i polijte sa vodom u kojoj se kuhala piletina (ali ne sve, ostavite malo za saft). Kad je riža kuhana (za šta joj treba oko 10 minuta) servirajte, a piletinu narežite na medaljone. Polijte ostatak vode u kojoj se kuhala piletina preko riže i piletine i uživajte u ukusnom i laganom obroku.

 

Twitter prikaz:

rizaWpiletina

 

Prijatno!

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Jedi Tweet Recepti i označen , , , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s