Punjene/Filovane paprike

Punjene paprike su jelo za bilo koje doba godine. Mogu se napuniti pa zalediti i praviti/kuhati čak i u zimu. Evo recepta: 

8 srednjih paprika nafilovati sa mješavinom od 350 grama faširanog telećeg mesa i sitno sjeckanim peršunom i začinima. Poredati paprike u dublju šerpu te preliti sa oko 300 ml vode (otprilike dok voda ne pokrije paprike). Dodati oko 500 ml paradiaz pelata. Kuhati na laganoj vatri oko 35 minuta (ako probate viljuškom mekoću paprike znaćete da je gotovo).

 

Twitter prikaz:

filovanaPaprika

 

Prijatno!

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Jedi Tweet Recepti i označen , , , , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s