Slani rolat

Često nemamo ideju šta bismo doručkovali, jer sve namirnice koje inače jedemo su nam pomalo dosadile. Jedno jutro jednostavno odlučimo da nešto promijenimo iako su namirnice i dalje iste. Tada na scenu stupa slani rolat. Evo recepta: 

Napravite tijesto od brašna, jaja i vode (količina je po želji u zavisnosti koliko osoba jede i koliki je pleh). U tijesto umiješajte i špinat kojeg ste prethodno oprali i sitno nasjeckali. Tijesto treba da bude malo rjeđe, kako bi se moglo izliti u pleh, jer nije potrebno razvijanje. Zapecite tijesto oko 20 minuta na 180 stepeni. Kad se tijesto malo ohladi namažite ga pavlakom, te poredajte salamu i žuti sir. Zamotajte u rolnu u mokru krpu a zatim u foliju. Ostavite u frižideru da se stisne. Režite na kriške debljine 1 cm i služite hladno uz čaj ili kakao napitak.

 

Twitter prikaz:

slanirolat

 

Prijatno!

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Jedi Tweet Recepti i označen , , , , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s