Tzatziki – osvježavajući ljetni prilog jelima

Tzatziki je porijeklom iz Grčke, a neki tvrde da porijeklo vuče i iz Turske. Sprema se na vrlo jednostavan način, a služi se uz grilovana jela ili u BiH često uz pite i hladan. Tzatziki se takođe preporučuje u periodu kada radimo detoksikaciju organizma, jer njegovi sastojci, jogurt i krasatavac, u detoksikaciji jako puno pomažu. Evo recepta:

 

Jedan veći krastavac narendajte na krupno rende (može se i nasjeckati, kako ko voli) te posolite. Prelijte krasatavac sa čašom jogurta i stavite pola kašike pavlake. Sve zajedno izmješajte i ostavite u frižider da se rashladi. Servirajte hladno.

Twitter prikaz:

tzaki

 

Prijatno!

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Jedi Tweet Recepti i označen , , , , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s