Kuhinja i društvene mreže

U maju 2014 godine izašao je film Chef, koji sam nedavno gledala. Moram priznati da mi se film strašno svidio, naročito zbog toga što prati ono čime se i ja sama bavim – kuhinju i kuhanje i društvene mreže. 

chef

Radnja prati Chefa Carla Caspera, koji nakon teksta #FoodBloggera Ramsey Michela, koji je kritikovao njegovo kuhanje i jela, bude prisiljen da napusti restoran u LosAngelesu, u kojem radi, i vrati se u rodni Miami kako bi pokrenuo novi posao. Kupuje kamion za hranu (FoodTruck), preuređuje ga i zajedno sa svojim sinom i prijateljem kreće na put nazad u L.A. Usput staje u raznim mjestima i prodaje popularne Kubanske sendviče – Cubanos.

10334435_251346308385872_2738631381734418403_n

Casper je vrhunski Chef, ali se ne razumije u moć #FoodBloggera i društvenih mreža, u njegovom slučaju Twittera. Njegov sin, iako još uvijek dijete, shvata koliki je značaj društvenih mreža po posao i uspijeh, te napravi Twitter, Vine i Facebook naloge, kako bi proširio informacije o novom poslu svoga oca. Zahvaljujući društvenim mrežama Casperova hrana vrlo brzo postaje popularna.

Trailer filma možete pogledati OVDJE.

Moram priznati da u BiH još uvijek nije probuđena svijest o #FoodBlogger-ima i njihovom uticaju na društvo. Takođe nije probuđena ni svijest o društvenim mrežama i njihovom značaju. U Srbiji se pojavljuje veliki broj FoodBloggera, a u BiH veoma mali, možda čak samo 2-3. Takođe je u Srbiji i Hrvatskoj veoma važno mišljenje koje korisnici dijele na društvenim mrežama, tako da se restorani, kafići i drugi ugostiteljski objekti trude zadovoljiti svoju klijentelu, tako što će popraviti negativne komentare, a još bolje usavršiti i poboljšati one pozitivne.

Društvene mreže u 21. stoljeću čine veliki značaj, za bilo koji segment poslovanja. Nadam se da će i u BiH biti shvaćen njihov značaj, te da ćemo uskoro biti makar na nivou susjednih zemalja, a da ne govorim Europe i svijeta.

10303765_254270851426751_7897615315773680859_n

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s