#HouseOfCards: Šta jedu predsjednik i prva dama Frank i Claire Underwood

Vjerovatno vas je većina čula ili gledala serijal „House of Cards“ – „Kuća od karata“ političku seriju o kontraverznom Franku Underwoodu (Kevin Spacey) koji kroz tri sezone serije od kongresmena, raznim smicalicama, postaje predsjednik SADa.

 

Ukoliko vam je neko preporučio da gledate ovu seriju počnite odmah i odvojite vrijeme. Za gledanje će vam biti potrebne i neke grickalice, a najbolje su one koju su inspirisane samom serijom, odnosno one koje jedu sam Frank i njegova žena Claire Underwood.

 

Ovi prijedlozi napravljeni su za one najstrasvenije gledaoce serijala „House of Cards“, jer kako i sam Underwood kaže „Lovi ili budi ulovljen“…

Najpopularnija grickalica koju Frank često jede jesu rebarca, u roštiljnici kod Freddya. Pretvorite jedan dio sebe u Franka Underwooda jedući rebarca, čije se meso samo odvaja od kosti umočeno u roštiljski sos. Frank toliko voli Freddyeva rebarca, da su servirana na večeri kod Underwoodovih kada su im došli predsjednik i prva dama.

ribs

 

Niko ne može zaboraviti breskve iz prve sezone serije. Odajte čast Franku Underwoodu jedući breskve te odajte čast njegovim korjenima iz Južne Caroline. Ako nemate breskve, ili im još nije period, kao pomoć će poslužiti i ledeni čaj od breskve. Zamislite da ste na trijemu i pričate o politici ispijajući ledeni čaj.

breskve

 

Jedan od bitnih momenata u seriji jeste kada je Frank pogledao u kameru i rekao „Volim tu ženu, kao što ajkule vole krv“. Proslavite taj momenat jedući gumene bombone.

 

U seriji, buduća prva dama, Claire Underwood, radi u Inicijativi za čistu vodu, gdje je bezobzirno kontrolisala svoje radnike. Počastite se dobrom hladnom velikom čašom vode i postanite kraljica Claire.

voda

 

Ne želite doživjeti Frankovu lošu stranu, kao kad je bio ljut na Raymonda Tuska, te mu u bazen bacio savršeno pečen goveđi odrezak – steak. Počatite svoja nepca i svoj stomak uz odrezak, ali se nemojte ljutiti i bacati ga.

steak

 

Kafa je u seriji važna iz dva razloga. Prvi je da Frank ne voli spavati, pa ga kafa drži budnim, a drugi je da vam se ne želi prispavati dok gledate seriju, jer biste mogli nešto propustiti. Frank kaže „Nemam potrebu da spavam, to je poput smrti jer i najmoćnijeg muškarca stavlja na leđa“.

kafa

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s