Doručak a la Leky

11401195_10154105234465961_6800590734585657283_nPiše: Lejla Nikšić

 

 

Kao što znamo, doručak je najbitniji obrok i ne bi ga smijeli preskakati. Kažu da je za doručak najbolje jesti jaja, bilo kuhana ili pečena. Ja lično najviše i volim takav doručak jer me drži sitom većinu dana.

omlet

Za ovaj doručak potrebna su vam 2 jaja, koja prije nego izlijete u tavu, prethodno umutite. U smjesu sa jajima dodajte malo isjeckanog peršuna i malo soli. Dok pržite jaje, kao prilog izrežite sherry paradajz na polovice. Poželjan je i tost hljeb, koji je uvijek dobra kombinacija svakog doručka.  Na tost hljeb tanko namažite abc sirni namaz. Servirajte pečena jaja (kajganu) sa paradajzom i po želji dodajte malo bibera.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Gosti na blogu i označen , , , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s