Musaka

11401195_10154105234465961_6800590734585657283_nPiše: Lejla Nikšić

 

 

Ako nemate puno vremena, a ne znate šta bi napravili za ručak, evo jedan jednostavan recept.

musaka

Potrebno vam je nekoliko mladih krompira (po želji) koji ćete oguliti i izrezati na tanke kriške. Izrezani krompir stavite u vodu da odstoji dok pripremite ostalo. Uzmite 400gr faširanog mesa, koje ćete propržiti na luku. Krompir podijelite na 2 dijela. U tepsiju redajte prvu polovinu kolutića krompira, zatim u sredinu dodajte isprženo  meso i preko dodajte ostatak kolutića krompira. Dok se to pecče u rerni (na 200 stepeni) pripremite 4 jaja i pola veće pavlake. Jaja i pavlaku umutite kao da pravite kajganu i dodajte malo soli. Kada se musaka malo zapeče, prelijte je umućenim jajima i pavlakom i vratite u rernu na još 10-ak minuta. Kada musaka bude gotova, servirajte na tanjir u kockama.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Gosti na blogu i označen , , . Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s