Drago mi je da smo se upoznali

“Ime” je riječ koja označava osobu, predmet, mjesto a koristi se za razlikovanje jednog od drugog. Ime se koristi za identifikaciju. Imena se pišu velikim početnim slovom, a nauka koja se bavi proučavanjem imena zove se onomastika. Pri svom proučavanju onomastika se koristi etimologijom, dijalektologijom, historijom i mitologijom. 

LAMIJA – لامعة  – je ime arapskog porijekla. U prevodu sa arapskog znači sjajna, svijetla, blistava.

Numerologija imena Lamija

Lamija => 3 + 1 + 4 + 1 + 1 + 1 = 11 => 1 + 1 = 2

rezultat je broj 2: Ovo su ljudi blage, nježne i miroljubive prirode. Imaju umirujuće dejstvo na okolinu i uvjek su puni riječi utjehe za druge. Ovaj broj uglavnom donosi uspjeh u privatnom životu.

Izvedenice i nadimci – Mia, Lami, Lamka

Draper-Lamia

Lamija (grč. Λάμια, Lámia) u grčkoj mitologiji bila je lijepa kraljica drevne Libije, ali i čudovište iz Hadova podzemnog carstva, polužena i poluzmija, Posejdonova kći, koja je noću izlazila na površinu zemlje, krala majkama djecu, ubijala ih i pila njihovu krv. Lamija je takođe bila Zeusova ljubavnica, zbog čega ju je Zeusova ljubomorna žena Hera začarala i napravila od nje demona. U novije vrijeme Lamija se smatra bezopasnim strašilom koje plaši djecu i naivne ljude. 

Lamia_Panorama

Lamia je grad u centralnoj Grčkoj, a ime je dobio po mitološkoj figuri. Neki arheološki podaci datiraju još iz bronzanog doba. Grad nije veliki, ima svega nekoliko znamenitosti: tri trga, drevni dvorac i glavnu katedralu.

lamia city

Prvo dijete koje se rodilo nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, za mir u Bosni i Hercegovini, je curica iz Sarajeva koja je dobila ime Lamija.

lamija nekada

Drago mi je da smo se upoznali, ja sam Lamija. A kako se vi zovete? 

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s