Strijelac – Saggitarius

horoskop

To je aktivan vatreni znak, u mitologiji je predstavljen strelicom okrenutom prema gore, kentaur koji je ljudskog oblika u gornjem dijelu tijela i životinjskog u donjem. Kao deveti znak predstavlja devetu kuću zbog koje voli daleka putovanja, strane zemlje, duga putovanja morem, viši oblik života, filozofiju, astrologiju, religiju, jezike, avanturizam.

Ovi sretni ljudi imaju Jupiter kao vladajući planet zbog čega su bezbrižni, veseli, često dosađuju savjetima i vole sve komentirati, ponekad su svadljivi i nepotrebno borbeni iako zapravo želi izbjegavati uzaludne rasprave. Gonjen instinktima životinje i težnje k visinama muče ga dvojbe i bolna razmišljanja, koja olakšava stvaralačkim radom. Zanimaju se za afrodizijake, stranu kuhinju i sve što je neobično, tako će i probati jela koja većina zaobilazi u širokom luku. Žele otići od svoje porodice, zavičaja i dosegnuti viši duhovni ili društveni nivo.

Uvijek je dobre volje prema svima, ljubazan, velikodušan, ali s druge strane ne trpi ograničenja i veliki je branitelj svoje slobode. Ne voli ustaljene običaje i kada jednom krene u nekom smjeru teško ga je zaustaviti, često ima višak energije i samo ga sumnja u ispravnost izbora može usporiti. Strijelac ima izuzetnu sposobnost života u skladu s drugim ljudima, bez problema pridobiva naklonost drugih, jer je fer, tolerantan i raspoložen za kontakt sa svima i u te odnose ulazi bez tajni i računica. Darežljiv je i smišlja originalne poklone za svoje prijatelje, a samoću toliko mrzi da će čak i odustati od putovanja, koja obožava, ako nema društva. Prijatelji mu se mogu otvoreno povjeravati i tražiti utjehu, jer strijelac uspijeva buditi životnu radost i nadu u budućnost. Spremni su organizirati velike zabave, ali isto tako vole kada im prijatelji dolaze nenajavljeno.

Zbog svog istraživačkog duha i izbjegavanja ustaljenih smjerova u ovom znaku se pojavljuje dosta glumaca, pisaca, muzičara, umjetnika, sportaša, filozofa, astrologa, naučnika. Vole poslove koji im omogućuju raznovrsnost i stalni pokret.

Žena strijelac s vremena na vrijeme kaže nešto predivno, uvijek će biti iskrena, vidi svijet tačno takav kakav je, primjenjuje razumnu logiku na svaku situaciju i zadržava sretnu sposobnost vjerovanja će se stvari popraviti ili će ih prihvatiti baš onakve kakve jesu. Žena strijelac voli biti zaštićena, ali ne voli da joj se naređuje. Ona nema namjeru odustati od svoje individualnosti zbog bilo kojeg muškarca, ali ako postane pretjerano smjela, partner joj ipak mora pokazati svoju snagu i koliko je smatra pravom ženom. Za nju nisu dosadni i melankolični muškarci, a potištenost i pesimizam je mogu fizički razboljeti. One same sebe zbunjuju, često zamjenjuju ljubav s prijateljstvom i prijateljstvo s ljubavlju, ali će jasno objasniti što osjeća i misli. Istovremeno Jupiterov ponos joj pomaže da prebrodi bol u srcu i malo tko će pogoditi koliko je suza prolila.

Zbog toga je često prati glas hladne žene bez srca, ali vatreni znak nikada nije hladan niti bez srca.

Budući da je skrupulozno iskrena i poštena, možda će biti i malo nemarna prema svojoj reputaciji i prezrivo gledati na hipokriziju koju nameće drušvo. Ona je u srcu dijete puno povjerenja, bez obzira na to koliko logična može biti i koliko se može pametno prepirati, u srcu je vrlo naivna i ranjiva. Um joj je sjajan i inteligentan, ali joj je srce nezaštićeno i često vrlo slomljeno.

Svoj dom bi radije uređivala uz pomoć kućne pomoćnice, ali ako je nema, zbog ponosa će biti uporna i zbog svoje potrebe da bude okružena ljepotom i čistoćom, inače ne bi bila iskrena prema sebi. Postaje odlična domaćica, graciozno zabavlja i pruža dobrodošlicu svim gostima u njezinom domu. Ženu strijelca vlastita djeca obožavaju, ona je prijatelj djeci i kada jednom prebrodi svoj strah od materinstva, postaje perfekcionistica. Djeca će dobivati dozu veselog optimizma, ali i otvorenih primjedbi, ako prežive njezinu brbljivu iskrenost. Njezina iskrenost obilježava karakter djece i uči ih lijepom ponašanju. Može biti ugodna i simpatična, ali je sklona pretjerivanju i zato bi morala svoju golemu energiju utrošiti na neki plemeniti cilj.

Zdravlje mu je često narušeno viškom kilograma i ako ne savlada dobar apetit deblja se uglavnom u predjelu bedara i bokova. Ima nevjerojatnu obrambenu snagu svoga organizma i nikad se sam zbog svoga zdravlja ne zabrinjava. Slabe su mu točke i gušterača, jetra, žuč i želudac, pa mu eventualna ograničenja u prehrani teško padaju. Sklon je prijelomima i nezgodama zbog svoje ljubavi prema sportu, a nisu naviknuti odmaranju, pa ni tijekom bolesti. Ležanje smatraju gotovo nepodnošljivim, bolest i sputanost koju ona donosi je za strijelce nešto najgore što im se može dogoditi. A kada je netko drugi bolestan, strijelci su vrlo uspješni u davanju dijagnoze, rade pomoću intuicije, koja ih rijetko izdaje, a bolesnik se zbog njihovog društva bolje osjeća.

Ukratko, strijelci vjeruju u čuda, vjera ih izvlači iz mračnih trenutaka njihovog života, kao i one kojima pružaju potporu.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s