O meni

0221daeZovem se Lamija i imam puno godina.

Rođena sam u Sarajevu nekada davno, vjerovatno slučajno, iako bih više voljela da sam rođena negdje na Zapadu. Nekako je kultura tamo ljepše izražena. Ne mislim samo na kulturu u smislu pozorišta, kina, čitanja knjiga, nego i na kulturu života, djelovanja, rada i napretka.

Vesela sam osoba i jako volim da putujem, jedem i pišem o tome.

Ovo je moj stoljnak na kojem ću da vam serviram razne priče, kako kulinarske, tako i sa putovanja, ali i onih koje nemaju veze sa kuhanjem i putovanjem, nego jednostavno želim da ih podijelim sa vama.

U sekciji Živim/Radim/Putujem ću da vam pišem o mojim ličnim iskustvima, putovanjima, poslu, informacijama… Svemu što želim da vam prenesem.

U sekciji JediTweet-recepti ću da objavljujem recepte sa Twittera, recepte u 140 karaktera, koje pišem već skoro četiri godine.

jeditweetJedi Tweet naziv je e-kuharice koja sadrži najkraće recepte. Pri razmjeni recepata mi pomažu i drugi korisnici twitter-a s kojima razmjenjujem recepte. Kako je maksimalni broj karaktera na twitteru 140, tako svi recepti imaju  140 karaktera. Jedi Tweet je kreiran zbog uvaženog mišljenja da brojne printane kuharice sadrže previše riječi kojima se opisuje pripremanje i najjednostavnijih jela. Za nas je sve to pretjerano. Možda zbog recesije, ili zbog same ideje ljudi sve češće primjenjuju ovako sročene recepte.

Na kraju imate ovu stranicu na kojoj ste se već uputili u cijeli blog. Ukoliko želite da me kontaktirate, možete to učiniti preko maila jedi.tweet at gmail.com

Radujem se lijepoj saradnji sa vama, a nadam se da ću i ja ispuniti vaša očekivanja.

Komentariši