Misteriozna dijeta Alexandra Skarsgarda, glavnog glumca filma „Legenda o Tarzanu“

Za ulogu u filmu „Legenda o Tarzanu“ Alexander Skarsgard se morao podvrgnuti dijeti kako bi se „upakovao“ u savršenog Tarzana.

1

Glumiti Tarzana podrazumjevalo je većinu vremena provesti bez majice/košulje, zbog čega je njegova dijeta i paralelno vježbanje trajalo 9 mjeseci.

Dijeta eliminiše svaki tip šećera i uglikohidrata, što znači da Alexander nije mogao jesti šizzu, pastu ili bilo koje pecivo.

Dijeta je u stvari u potpunosti proteinska. Alexander je rekao da je uglavnom jeo brokule i piletinu. Chef mu je pomogao dodati ukus u dijetu, dodajući začine i bilje, ali je Alexander uprkos tome mrzio ovu dijetu i nazivao je „Dijeta mizerije“. Umjesto tri velika obroka dnevno, Alexander je jeo šest manjih obroka, što mu je izazivalo glad i razmišljanje o hrani cijeli dan.

2

Bez obzira koliko je mrzio ovu dijetu, rezultati koje je Alexandar postigao su nevjerovatni. Fizički izgled se promijenio a definisani mišići su dodatno došli do izražaja. Kao fizičku aktivnost, umjesto omiljenog trčanja i kardio vježbi, Alexander je većinu vremena provodio u teretani, gdje je povećao svoju snagu i izdržljivost.

Ukoliko niste gledali film, preporučujem da pogledate, a ukoliko želite smršati pokušajte i vi sa „Dijetom mizerije“ – vježbajte i jedite šest manjih obroka dnevno.

3

Komentariši